Vääristynyt kehonkuva
Jaksossa keskustellaan kehonkuvasta psykofyysisen fysioterapeutin Katja Martikaisen kanssa.
Bulimia (ahmimishäiriö)
Elämän nälkään ‑podcastin uusimmassa jaksossa aiheena on bulimia eli ahmimishäiriö. Siirin vieraina ovat psykologi, psykoterapeutti ja Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier ja ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen.
Anoreksia (laihuushäiriö)
Tässä jaksossa pohditaan millainen sairaus anoreksia on, ja miksi ja kuka siihen sairastuu. Keskustelemassa psykoterapeutti Pia Charpentier ja ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen.
Kuinka pitää yllä toivoa paranemisesta?
Jaksossa pohditaan, voiko syömishäiriöstä parantua vaikka olisi sairastanut jo pidemmän aikaa. Vieraana psykoterapeutti Elina Gambardella.
Poikien kehosuhde
Jouni Kuivalainen ja Tommi Petteri Pesonen Helsingin Poikien Talosta keskustelevat poikien kehosuhteista ja ‑ihanteista.
Poikien ja miesten syömishäiriöt
Jouni Kuivalainen ja Rasmus Isomaa keskustelevat syömishäiriöistä pojilla ja miehillä.
Liikunta ja syömishäiriöt
Jaksossa keskustellaan Jouni Kuivalaisen kanssa liikunnasta ja hyvinvointiohjauksesta. Miksi liikettä tarvitaan? Entä minkälaisia haasteita liikkumiseen voi liittyä silloin, kun sairastaa syömishäiriötä.
ARFID — Rajoittunut ja valikoiva syöminen
Jaksossa keskustellaan ravitsemusterapeutti Annukka Ruskan kanssa ARFIDista eli syömisen välttämis- ja rajoittamishäiriöstä.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syömishäiriöt ja mielenterveys
Jaksossa keskustellaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden riskistä sairastua syömishäiriöön. Vieraana Jane Ahola Syömishäiriökeskuksen kuntoutus ‑ja hoitoyksiköstä.
Nuoren kehonkuva ja ulkonäköpaineet
Keskustelu syömishäiriöiden ennaltaehkäisystä jatkuu Ira Zetterborgin kanssa. Jaksossa aiheina mm. kehonkuva ja koululiikunta sekä sosiaalisen median vaikutus nuorten ulkonäköpaineisiin.
Kuinka puhua nuorelle syömisestä?
Uusimmassa Elämän nälkään ‑podcastissa Siirin vieraana on sairaanhoitaja Ira Zetterborg Syömishäiriökeskuksen ruotsinkielisestä Livslust ‑projektista. Puhetta lapsista ja nuorista, koulusta, kehoista ja syömisestä. Miten lasten ja nuorten häiriintynyttä syömiskäyttäytymistä voidaan ennaltaehkäistä?
Ahdistuksen hallintakeinot
Jaksossa keskustellaan ahdistuksesta ja sen rauhoittamisesta ravitsemusterapeutti Riikka Viljasen kanssa.
Liikunta ei aina tee hyvää
Keskustelu jatkuu Syömishäiriöliiton Katri Mikkilän kanssa. Aiheina liikuntapuhe ja levon merkitys.
Saako mitään enää sanoa?
Jouni Kuivalaisen asiantuntijavieraiksi istuvat SYLI ry:n Katri Mikkilä ja Syömishäiriökeskuksen Siiri Korpiniitty. Duo Mikkilä-Korpiniitty tarkastelee jaksossa mm. keskustelukulttuurin vaikutusta syömisen häiriintymiseen. Riemastuttavan rönsyilevässä tupla-jakson ensimmäisessä osassa luvassa puhetta puhumisesta ja valittuja sanoja sananvalinnoista.
Ahmintahäiriön hoito
Ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen Syömishäiriökeskuksesta kertoo miten ahmintahäiriötä (BED) hoidetaan.
Läheiset syömishäiriöstä toipumisen tukena
Siiri Korpiniitty ja Lea Attila puhuvat vanhempien roolista syömishäiriön hoidossa.
En tunnistanut ongelmaa
Jouni Kuivalainen saa vieraiksi Roosa Hytösen ja Essi Hannukselan, joiden kanssa keskustellaan syömishäiriöstä, toipumisesta, urheilusta ja valmennuksesta.
Päihteet ja syömishäiriö
Jaksossa keskustellaan päihteiden käytön, addiktioiden ja syömishäiriöiden yhteyksistä sekä niiden hoitamisesta. Vieraina YAD ry:n kokemusasiantuntija Saasa Rantala ja Syömishäiriökeskuksen ravitsemusterapeutti Annukka Ruska.
Vastaa kehon hätähuutoon
Keskustelu ravitsemuskuntoutuksesta jatkuu. Aiheina pohjaton nälkä ja pelko painonoususta. Siiri ja Annukka pohtivat myös saako nykyään laihduttaa ja mikä kaikki laihduttamisessa voi mennä pieleen.
Energiavaje hajottaa kehoa
Jaksossa ravitsemusterapeutti Annukka Ruska kertoo syömishäiriöiden ravitsemuskuntoutuksesta. Mistä asioista aloitetaan ja mitä kaikkea ravitsemuskuntouksessa käsitellään.
Kokkina syömishäiriökeskuksessa
Syömishäiriökeskuksen entinen kokki Jouni Kuivalainen kertoo millaista kokin työ on Syömishäiriökeskuksen keittiössä ja miten potilaat huomioidaan yksilöllisesti ruoan valmistuksessa.
Kuinka urheilijan syömishäiriöitä hoidetaan?
Tässä jaksossa Siiri ja Jouni käyvät läpi urheilijan syömishäiriöhoidon erityispiirteitä. Syömishäiriökeskuksen urheilijan hoitomalli pyrkii ottamaan ne mahdollisimman hyvin huomioon ja kokemukset hoidon onnistumisesta ovat positiivisia.
Urheilijan syömishäiriöt
Siiri Korpiniitty ja Oman Elämänsä Urheilija ‑projektin koordinaattori Jouni Kuivalainen keskustelevat urheilusta, urheilijoista, lasten liikunnasta ja syömishäiriöistä. Miten urheiluympäristö muodostaa toisaalta riskin syömishäiriöille, mutta voi myös suojata niiltä.
Kuinka puhun syömishäiriöistä?
Jaksossa Siiri ja Pia hakevat vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin: Mistä syömishäiriöön sairastuminen johtuu?
Mikä on yleisin syömishäiriö? Sairastuvatko myös pojat ja miehet syömishäiriöön? Jos epäilen läheiselläni syömishäiriötä, kuinka otan sen puheeksi?
Ansaitsenko hoitoa syömishäiriöön?
Jokainen, joka on huolissaan omasta tilanteestaan, ansaitsee apua ja tarvittaessa hoitoa. Syömishäiriökeskus tarjoaa monipuolisia hoitopalveluita matalalla kynnyksellä, jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin sovitettuna.
Kuinka syömishäiriöitä hoidetaan
Tässä jaksossa puhutaan Syömishäiriökeskuksen arvoista ja hoitofilosofiasta. Hoidamme sydämellä ja ammattitaidolla, aina yksilöllisen tilanteen huomioiden.
Syömishäiriökeskuksen syntytarina
Jaksossa kuullaan Syömishäiriökeskuksen syntytarina toiminnanjohtaja Pia Charpentierin kertomana. Jaksossa kerrotaan myös, miten toimintamme on kasvanut ja kehittynyt yli 20 vuotisen toimintataipaleen aikana.